Sykmeldt?AAP?Jobb?

Denne uka har ikke hatt en god start, hver dag pleier som regel å være forskjellig men de 3 siste dagene har vært like. Legen i Tyskland sa at bivirkningene etter strålebehandlingen ville forsterkes de første ukene etter at jeg kom hjem, og det merker jeg i stor grad nå.  Kroppen er helt og absolutt fri for all slags energi, det kjennes ut som om jeg har løpt alle verdens maraton på en gang og ikke har sovet på førti år. I tillegg så har jeg disse muskelsmertene og plagene som jeg har slitt med i flere år nå, som de enn så lenge har klassifisert som Fibromyalgi. Førstkommende mandag så har jeg time til nevrolog i Tønsberg, kanskje h*n finner ut noe nytt, eller har en eller annen slags medisin som kan hjelpe. 

Jeg har nå vært sykmeldt i snart 1 år, og formen min er ikke bedre i det hele tatt, nå er den til og med forverret pga bivirkningene fra strålebehandlingen som jeg nettopp har vært gjennom. Du har kun rett til å få sykepenger i 1 år, når det året er omme og hvis du fremdeles er syk så er sjansen stor for at man må gå over på arbeidsavklaringspenger (AAP) Og når det året er omme, så har også arbeidsplassen rett til å gi deg sparken hvis ditt fravær går utover driften. Jeg kjenner det er en litt skummel tanke, for jeg må være realistisk nok til å innrømme at når jeg ikke er blitt frisk på 2-3 år så blir jeg nok ikke plutselig frisk iløpet av de neste 2 mndene heller. Jeg aner ikke hvor lang tid det tar for meg å komme over de bivirkningene, eller hvor lang tid det kommer til å ta før jeg blir frisk. Jeg LENGTER etter den dagen hvor jeg kan våkne om morran og føle meg som et levende menneske!!! Sist gang jeg våknet uthvilt og opplagt er så lenge siden at jeg ikke husker det selv en gang. 

Jeg har null erfaring med AAP, jeg vet at det utgjør bare opptil 66 % inntekten, og hvis man klarer å jobbe litt ved siden av så reduseres AAP utbetalingen. Så økonomisk sett så er vel ikke akkurat fremtiden positiv, og jeg hater å ligge våken hele natta å tenke på det. Jeg har hatt en relativt grei stilling de siste årene på jobb, jeg har da jobbet som assisterende butikksjef i en klesbutikk. En slik stilling inneholder mye stress og kaos, og det er faktisk også veldig fysisk å jobbe i en butikk selv om svært få tror det. Stort sett min eneste arbeidserfaring er å jobbe i klesbutikk, nå har jeg ikke jobbet på samme plassen i 17 år, men alt i alt så har jeg jobba i klesbutikk så lenge. Uheldigvis så må jeg med stor sannsynlighet si i fra meg den stillingen som jeg da har hatt, pga at jeg ikke kommer til å klare å jobbe så mye som den stillingen da krever i antall timer. Det kan hende jeg har muligheten til å få en mindre selgerstilling på samme sted, eller kanskje man må innfinne seg i at man rett og slett må finne seg et annet yrke som ikke er så fysisk som et butikkyrke. Men det å finne seg en ny jobb i dag er absolutt ikke lett, spesielt ikke hvis man har vært syk over lengre tid og hvis man fortsatt er syk. Ingen vil vel ansette noen som bare betyr utgifter med tanke på sykefravær o.l.  Hvis jeg må skifte beite så aner jeg ikke hva jeg vil jobbe med, jeg har ingen spesiell utdannelse men jeg er veldig glad i kontorarbeid... men uten noe særlig spesifikk utdannelse så kommer man heller ikke noe særlig langt der heller. Ja jeg kunne jo for eksempel ha satt meg på skolebenken igjen, men det gir ingen direkte inntekter når man har utgifter som skal betales der og da. 

Jeg synes at det er trist at det finnes så mange der ute som bare tar jobben sin for gitt, de tar for gitt det at de faktisk kan jobbe og enkelte har en arbeidsmoral som ikke ligner grisen. Jeg vet at jeg opp igjennom mine såkalte arbeidsår har tenkt Å HERREGUD hadde det ikke vært digg å bare gått hjemme og lata seg!! Men når man først har kommet i den situasjonen hvor man faktisk går hjemme, så er det ingenting som er kjedeligere. Jeg har aldri ønsket å bli syk, hvem har vel lyst på det? jeg unner ikke mine siste år på mine verste fiender en gang, for det å føle seg så unyttig og til tider verdiløs er utrolig kjipt og demotiverende. JA jeg er en person som klarer å holde både hode og positiviteten oppe, men enkelte dager har jeg også bare lyst til å legge meg ned å grine. Ikke bare fordi jeg er syk, har vondt osv men fordi jeg aner ikke hva fremtiden bringer. Jeg aner ikke hva som skjer med jobb, hva som skjer med økonomien, inntekter osv. Det er tanker som kverner rundt i hodet 24/7 og det meste er utenfor min kontroll, iallefall så lenge jeg ikke er frisk. Og er det noe jeg har null kontroll over så er det sykdom, skulle virkelig ønske at jeg kunne vifte med en tryllestav, tatt en liten mirakelpille så hadde alt vært bra igjen. 

Har du en jobb, så ta vare på den og ikke ta hverken den eller kollegaer for gitt. Gå til jobb hver dag med et smil om munnen og vær takknemlig for at du har en jobb å gå til og ikke minst at du har en kropp som fungerer og som er såpass smertefri at du klarer å jobbe. Det å gå hjemme er ingen luksus, det å gå hjemme er ikke til inspirasjon eller motivasjon. Jeg skulle gitt hva som helst for at jeg kunne klare å komme meg gjennom en jobbdag igjen, det å tjene penger og ha en fast inntekt.... men i mens får jeg vel bare gå rundt å drømme etter en lottogevinst slik at jeg kan bli en bekymring mindre. 

Jeg kan avslutte denne halvveis negative posten med noe positivt..... En annen bivirkning av strålebehandlingen jeg har vært gjennom er hårtap, og før jeg dro til Tyskland hadde jeg relativt langt hår. Da jeg kom hjem så var det slitt, tungt, tykt og tynt på samme tid og jeg mistet/mister hår på høyre side av hodet. Har ikke merket noe hårtap på venstre side enda, men jeg fikk nok en litt høyere dose/spredning av strålingen på høyre side enn det jeg fikk på venstre. SÅ i forrige uke så fikk jeg booket meg et besøk hos frisøren, og der klipte jeg av 30 cm av manken og med det var sommersveisen på plass. Det kjentes utrolig uvant å rart ut å plutselig ha så kort hår, men det var også utrolig digg å sende brisen i nakken igjen.. spesielt nå på sommern hvis den da bestemmer seg for å komme snart :) 

 

 

#aap #jobb #sykdom #sykmeldt #syk #hårklipp #denfølelsen #usikker 
 

2 kommentarer

Torunn

14.06.2017 kl.13:11

Veldig, VELDIG bra skrevet!

Ha en fin dag videre :)

downsizeaplussize

14.06.2017 kl.14:11

Tusen takk for det :) av og til er det vanskelig å finne riktig sammensetning av ord uten å virke for sytete/masete/klagende osv, av og til har man altfor mye i hodet og det er ikke så enkelt å få alt like godt ned på papir eller skjerm :) En fin dag ønskes deg også!

Skriv en ny kommentar

downsizeaplussize

downsizeaplussize

36, Larvik

Kategorier

Arkiv

hits