Dagens turistkj°p :)

I dag har jeg lekt turist i Heidelberg, og jeg var absolutt ikke alene. Startet med at jeg trasket gjennom gågata i byen på vei til Heidelbergs svar på Fløybanen, klokka var knapt 10 og enkelte butikkarbeidere sto i dørene sine for å lokke til seg dagens første kunde. Og jeg hadde ikke kommet mange meterne før jeg selv ble lokket inn i fella, riktignok av en meget hyggelig skeiv liten kar ;) Dette var en såpe/beauty butikk som selger organiske såper ++ og jeg ble lokket med en gratisprøve på en såpe, en av grunnene til at jeg ble fanget var nok også fordi denne karen også faktisk kunne engelsk. 

Så jeg sto der og tok imot min gratise prøve, så blir jeg lurt med inn hvor han har mer å selge. Innimellom salgstriksene og en haug med komplimenter hvor jeg får vite at jeg både har en fransk og en amerikansk aksent, og gud skal bare vite hvor god han synes jeg var i engelsk ;)

Han viste meg en slik fancy neglbuffer, som med hjelp av neglenes egne oljer gjorde neglene skinnende blanke i flere uker. Og jeg ble jo selvfølgelig solgt, så jeg kjøpte en slik buffer. Ettersom butikken nettopp hadde startet opp så fikk jeg avslag på 10 euro, en gratis lavendel såpe med ekte lavendel i + gratis ekstra strimler til bufferen. Alt til den nette pris av 20 euro ;) Karen bak kassa ville også vite hvor gammel jeg var, og han trodde absolutt ikke på meg da jeg sa jeg var 36!! Han bare lo og trodde jeg tulla = en veldig fornøyd kunde ;)

Da jeg kom meg ut av den butikken så kom jeg meg endelig til Kornmarkt stasjon hvor jeg skulle ta denne fløybane tingen opp til toppen av Königsthul. Inkludert i billetten er også inngang til borggården til slottet, men jeg dro først opp til utkikkspunktet og fikk en utrolig fin utsikt over Heidelberg ...

På veien nedover igjen tok jeg en stopp ved slottet, og det var noe av det stiligste jeg har sett. Altså når man digger historie, gamle slott og serier aka Games og Thrones så var det nesten uvirkelig. Slottet er fra 1300 tallet, det har kommet til flere deler av bygget etterhvert men det ble ødelagt på 1700 tallet av lynnedslag. Men det er utrolig imponerende å se et slikt bygg på nært hold, så er du en gang i Heidelberg så anbefales det på det sterkeste...

Jeg kom meg ned igjen til sentrum, og fant frem til en iskrem sjappe og da fikk jeg endelig også smakt på spaghetti is. Det var utrolig godt!!! De har piska krem i midten, så legger de denne vanilje"spaghettien" over og avslutter med en god klunk jordbærsaus og kokosdryss... NAM sier jeg bare :)

Dagens siste turistkjøp ble gjort i en liten sidegate i gågata, der satt en koselig eldre herremann som også merkelignok kunne engelsk. Der kjøpte jeg en hettegenser som det sto Heidelberg på, det ligger mange slike souvenir sjapper fra øverst til nederst i gågata så man vet aldri hva slags mer "juggel" jeg klarer å anskaffe de neste 4 ukene som jeg skal være her.

╔n kommentar

Lilli

28.04.2017 kl.21:19

Sň fantastisk ut (:

Skriv en ny kommentar

downsizeaplussize

downsizeaplussize

36, Larvik

Kategorier

Arkiv

hits