En vanlig dag..

En helt vanlig dag..... Joda jeg skal klage, jeg jubler nesten hver gang noen sier at jeg ser sliten ut fordi mine smerter ikke vises på utsiden. 

I flere år nå så har jeg gått med konstante muskelsmerter som til tider er så vonde at jeg ikke klarer å bevege meg uten å skrike ut, og for et par uker siden så fikk jeg diagnonsen Fibromyalgi. Fastlegen min has fortalt at det bare er en delvis sannhet ettersom den diagnosen ikke forklarer hvorfor jeg har høy senkning (betennelsenivå i kroppen) Så jeg er fortsatt et mysterium for legene, noe som er noe inn i hampen irriterende fordi jeg vil jo gjerne vite HVA det er som feiler meg, slik at det evt kan bli gjort noe med.  Det er spesielt frustrerende at nesten ingen tror at disse smertene har noe med svulsten i hodet å gjøre, ettersom det er så mange i min situasjon (hypofysesvulst) som sliter med det samme. 

Jeg sto opp for ca en time siden, har hatt en nogenlunde greit natt med søvn. Hele ryggen min verker, skuldre, armer og nakke og jeg kan ikke bevege overkroppen en millimeter uten at det gjør forferdelig vondt. Samtidig føler jeg meg ufattelig sliten og trøtt selv om jeg kom opp fra sengen for bare 1 time siden. Ved fysisk aktivitet, det kan være så lite som en tur til butikken eller bittelitt husarbeid så er kroppen min helt ødelagt. Det skal så lite til før dagen min blir ødelagt, og det vondet jeg har nå, regner jeg med sitter igjen etter gåturen jeg hadde i Tyskland forrige torsdag. Gåturen ble altfor lang, det ble for mange inntrykk iblandet stress så jeg glemte helt å tenke på meg selv og ta det rolig.. da ender jeg opp med slike smerter i flere dager fremover, og selv om smertene skriker på innsiden så vises det ikke på utsiden, så derfor blir jeg nesten glad når noen sier til meg at de synes at jeg ser sliten ut, for da synes det at ting kanskje ikke er helt som de skal og at det faktisk er en grunn til at jeg er sykmeldt og at jeg sliter. Heldigvis så har jeg ikke mange rundt meg som ikke tror på meg, og godt er det, heldigvis vises det på blodprøver at ting ikke er helt som de skal, men det er bare jeg som kan kjenne hvordan det er på innsiden. 

Man kan så utrolig lett bli stempla som lat og giddalaus når noen utenfor ikke vet hvordan ting er, men det er så utrolig vanskelig når man er trøtt og sliten hele tiden, man går med konstante smerter og blir sliten av det. Stresser man litt så blir hele kroppen anspent og da blir muskelsmertene så mye verre bare av det. Det skal så utrolig lite til for å gjøre en dag så mye verre, så derfor har det blitt lite fysisk aktivitet de siste årene fordi smertene har ikke vært verdt det. Derfor sitter jeg også her med x antall kilo for mye og er vel ikke akkurat kjempefornøyd med mitt eget åsyn, MEN en ting av gangen.. Jeg skal ikke sette meg ned å ta alle sorger på forskudd, jeg må kjempe mot en onde av gangen. Først må jeg bli ferdig med kameraten i topplokket før jeg kan tenke på å gjøre noe med noe annet, det er sinnsykt frustrerende fordi jeg har jo ikke lyst til å se slik ut så veldig mye lengre, en ting er jo at jeg vil at samboern skal være fornøyd med å ha meg som samboer, men jeg må jo også for det første være fornøyd med meg selv. Nå får jeg ikke akkurat noen klager fra samboerfronten, men vi damer vi har jo alle disse tankene i hodet summende rundt uansett hvordan vi er... 

Dagens smerter blir nok ikke bedre utover dagen, jeg regner med at de som vanlig kommer til å bli verre og jeg vet at ved å si det nå nesten før dagen allerede har begynt så kommer smertene til å bli verre. Men nå har jeg levd med det her såpass lenge, så jeg vet hvordan kroppen min funker. Men kan ikke sette meg ned å grine av den grunn, selv om jeg har lyst. Jeg skal ut å putre en tur til legen (en indremedisiner jeg går til pga høyt kolestrol)  da får jeg litt frisk luft under vingene og vind i håret, så er det å komme hjem å se på mens samboern jobber i hagen. Det er sol ute, selv om jeg er syk så har jeg lov til å nyte. 

Én kommentar

Ingunn

11.04.2017 kl.12:54

Nyt dagen

Skriv en ny kommentar

downsizeaplussize

downsizeaplussize

35, Larvik

Kategorier

Arkiv

hits