Strålingsmaske

I dag har jeg vært på Kopfklinik i Heidelberg for første gang, og det gikk bedre enn forventet bortsett fra veldig mye venting.

Jeg kom til klinikken, fant frem dit jeg skulle og så meldte jeg min ankomst. Blodprøver ble tatt, så var det bare å vente... alle menneskene jeg har møtt i dag har vært utrolig hyggelige, og de fleste kan faktisk engelsk iallefall på hotell og klinikken.  En time forsinket ble legesamtalen min, men legen var såpass grei så det gikk helt fint. Han synes det var rart at jeg ikke var blitt satt i gang med stråling tidligere, ettersom det er 1 år og 3 mndr siden jeg ble operert.  Han opplyste meg om alle bivirkninger som kunne oppstå, det var sjeldent det ble noe alvorlig men de måtte opplyse om alt allikevel.  Hårtap er det vanligste, akkurat det tar jeg ikke så tungt for det vokser jo bare ut igjen. Det kunne skje at hjernevev ble skadet, synsforstyrrelser, hevelse av hjernen, motoriske forstyrrelser, man kan faktisk bli blind og man kan få anfall. Men mest vanlig er da at man blir litt trøtt og sliten, normalt sett så vil man ikke merke mye.  Og selve strålinga er også smertefri, eneste man kan oppleve er å se noen lysglimt her og der.

Etter å ha snakket med legen så skulle jeg ned i underetasjen for å ta CT og å få laget maske, dette ble da gjort samtidig så jeg gølte det ble unnagjort på null komma niks. Det å få laget denne masken var ikke så ille, de drar en varm, våt gummilignende plate over og nedover ansiktet ditt. Det blir veldig tett og tight, de ordner hull til nesa så du får pusta ordentlig. De skriver og markerer på maska mens du ligger slik, og de tar et par runder med ct bilder i tillegg.  Det tok ca 10 minutter før maska hadde stivnet og den var ferdig.

Denne maska blir da skrudd fast i underlaget under selve strålebehandlingen, og hele behandlingen tar ca 15 minutter hver gang.

De skulle nå bruke MR bildene fra Oslo, og sine egne CT bilder for å planlegge strålingen. Disse blir da lagt over hverandre slik at de ser skritt for skritt hvordan de skal utføre behandlingen.

Her er bilde av en slik strålemaske som jeg fikk laget i dag.

4 kommentarer

Nora Piscopo

06.04.2017 kl.21:09

Spennende, men også litt skummelt!

downsizeaplussize

06.04.2017 kl.22:00

det er litt begge deler, jeg må innrømme det. gleder meg til å komme i gang med behandlingen, men litt skummelt hvis det skulle skje noe uforutsett..

Tone Irén

06.04.2017 kl.22:07

Ser skummel ut :/ Masse lykke til !

downsizeaplussize

06.04.2017 kl.22:23

tusen takk:) ser nok skumlere ut enn det som det faktisk er.

Skriv en ny kommentar

downsizeaplussize

downsizeaplussize

35, Larvik

Kategorier

Arkiv

hits