Minjournal og HelseNorge!

Gjennom den tiden som jeg har vært og fortsatt er syk, så inkluderer det x antall forskjellige legetimer og undersøkelser. Man skal ha tunga rett i munnen for å holde styr på alt, og det er neimenn ikke alt man klarer og huske av alt det som blir sagt heller. Hvis man er på Rikshospitalet, Radiumhospitalet og Ullevål så er nettstedet minjournal.no veldig fin å ha. Det er din egen personlige journal hvor det blir lagt ut epikriser, referat og prøvesvar fortløpende, eller forløpende er vel kanskje å ta i litt.. det kan av og til ta litt ekstra tid før alt blir oppdatert der. Brev som sendes ut til deg fra de forskjellige sykehusene blir også lagt inn der, så mister du et brev med innkalling til time, så er det bare å logge seg inn på nettsiden så står alt der. 

Nettstedet som heter helsenorge.no er veldig fint hvis du for eksempel lurer på hvor mye du har betalt i egenandeler hittil i år, der ser du hvor mye du har igjen for å oppnå både frikort 1 og 2. Der registreres alle egenandeler også, så man trenger egentlig ikke å ta vare på alle slags kvitteringer som man får med seg. Jeg oppnådde mitt frikort for 2017 i starten av denne måneden, og jeg er veldig glad for at jeg faktisk bor i Norge og får dette frikortet. Det er så mye annet stress rundt om i hverdagen ellers, så det er litt godt å slippe å tenke på om man har råd til neste legetime eller undersøkelse som dukker opp. 

#minjournal #helsenorge

7 kommentarer

withloveandscience

28.03.2017 kl.10:49

Jeg er så enig, tenk at vi er så heldige og bor i Norge! Selv om vi har totalt forskjellige helseproblemer, så får vi den behandlingen vi trenger og mer til!

Ønsker deg masse lykke til i Tyskland! Jeg følger med :)

downsizeaplussize

28.03.2017 kl.11:14

withloveandscience: Hei! og tusen takk for det :) Ja jeg må innrømme at vi er veldig heldig i forhold til andre land, grensen for frikort 1 er 2200kr, når du kommer over den summen så er resten gratis.. Noen fordeler må vi syke også ha :)

withloveandscience

28.03.2017 kl.12:11

For mine medisiner er grensen på egenandel 17 108 kr :( Og alt over det blir refundert, heldigvis.

downsizeaplussize

28.03.2017 kl.12:29

withloveandscience: HVA!! 17 108????? shit, det må være utrolig frustrerende!!

withloveandscience

28.03.2017 kl.12:43

Ja, dyre greier! Vet ikke hvorfor det er slik med IVF/ICSI, men det er vel bare å forholde seg til det. Enn så lenge ligger vi på rundt 5000 - 6000 Kr, regner med å å måtte ut med ca 4000 i morra :/

downsizeaplussize

28.03.2017 kl.12:56

withloveandscience: synes at den egenandelen som vi har burde gjelde for dere også, uten at jeg skal trøkke altfor mye i salaten nå, men det er jo som regel en grunn/sykdom til at man må gå gjennom IVF også. Det er jo medisiner det også i likhet med de medisinene som jeg må ha, så egentlig litt urettferdig.

withloveandscience

28.03.2017 kl.13:03

Ja, litt rart dette her, menmen :) Heldige er vi uansett, som får dekt det meste! :)

Skriv en ny kommentar

downsizeaplussize

downsizeaplussize

35, Larvik

Kategorier

Arkiv

hits