7 dager, 4 sykehusbesøk...

Det er onsdagkveld og roen har senket seg over huset........ Eller det vil si, at samboern har hoppa til køys og jeg sitter her og skriver :) Det har egentlig vært 7 lange dager, men de har gått fort og allerede nå er vi halvveis ut i en ny uke. Det startet jo forrige tirsdag da jeg hadde time på Radiumhospitalet, og fikk beskjed om at jeg skal bli sendt til Tyskland. Like etter kom onsdagen og jeg måtte innfinne meg hos Stokke politiet for bestilling av pass!! Torsdag ble hviledag før jeg på fredag måtte innover til Ullevål for et synsfelt-test. *bilde fra google*

Der ble jeg utsatt for både vanlig synstest, og denne synsfeltundersøkelsen, pga svulsten så er mitt nedre synsfelt noe svekket men ikke alvorlig. Du sitter med hodet inne i en halvkule, og du skal klikke på en knapp hver gang du ser et lys. Hele undersøkelsen tar ca 15-20 minutter og du blir utrolig sliten i øya, så vandrer du rundt og ser stjerner resten av dagen.. Neida, det er ikke så ille, men det merkes godt at man blir litt sliten etter å ha konsentrert seg om å ha full fokus inni den maskina. Egentlig så skulle jeg ikke på denne timen før 24.april, men pga avgjørelsen om behanding så måtte de fremskynde timen. Noe som utgjorde at mine timer ble delt opp, ikke nok med at jeg måtte til Ullevål den fredagen, men jeg måtte tilbake på mandagen etter (dvs i går) for å få resultatet av legen. For ca 2 uker siden så var jeg og gjorde samme undersøkelsen i Tønsberg, men utifra det legen på Ullevål sa så var de ikke helt fornøyd med de undersøkelsene så derfor ble jeg innkalt til Ullevål. Og selv om jeg kjenner et par som jobber på øyeavdelingen på Tønsberg :) så må jeg innrømme at de på Ullevål var litt mer nøye, og jeg fikk mer informasjon om resultatet enn det jeg noen gang har fått fra Tønsberg. 

Samtidig som jeg hadde legesamtale i går, så tok de også bilder av begge øyene, samt målte trykket på øyene. Jeg hadde litt for små pupiller så jeg måtte få øyedråper som gjorde de større, samt at jeg senere fikk bedøvelse slik at legen fikk målt trykket. Det siste er ikke skummelt, men det er litt ekkelt og jeg er en forferdelig blunker ;) så de må holde øya mine åpne for å få det til. Litt utfordring synes jeg de burde ha, kan jo ikke være flink pasient hele tiden heller :)

Men resultatet ble iallefall at gluggene mine ble nesten godkjent, de kunne se en lett skade som mest trolig var blitt til av svulsten før den ble oppdaget og operert. Derfor er det også utrolig viktig at dette følges godt nok opp, slik at de ikke blir noe mer skader på synet. Dette er ingen kritisk skade ettersom jeg fortsatt ser godt, men svulsten er allerede oppi synsnerven igjen, så det er greit å ha det under oppsyn slik at det iallefall ikke blir verre. Og når jeg kommer til Tyskland og starter med strålingen, så vil jo det også forårsake at svulsten stopper og vokse og dermed forhåpentligvis ikke gjøre noe mer skade enn den har gjort. 

Så det var 3 sykebesøk på 7 dager, det fjerde gjorde jeg unna i dag da jeg ble med mamma på Rikshospitalet. Det var litt rart å være der uten at jeg selv trengte å gjennom noe, men jeg var der som moralsk støtte når mamma var på nok en av sine kontroller. Vi har hatt utrolig mye sykdom i familien de siste årene, så jeg synes egentlig at vi har fyllt kvota opp rimelig godt, men noen utfordringer må man ha og av slike utfordringer så lærer man å nyte livet bedre når man har mulighet til det. Mamma fikk beskjed om å komme på ny kontroll om 6 mndr, en smule skuffet ettersom hun trodde dette skulle bli siste gang...men på en annen side så er det greit å ha muligheten til disse kontrollene også, slik at man kan få litt ro og fred i sjelen. 

Det var alt for denne gang, nå skal denne frøkna også stupe til sengs selv om klokka knapt er blitt kveld. Man blir sliten av å være sliten, så av og til er det helt greit å slenge hodet på puta før normalen...Selv om søvnkvaliteten kanskje ikke er den beste, men man får bare ta det man får :)

Natti Natt!

 

4 kommentarer

Hege Trovåg

21.03.2017 kl.22:50

Så snill du er med mammaen din! <3

downsizeaplussize

22.03.2017 kl.09:38

Hege Trovåg: Hun har vært alene mamma med 3 stabeinte barn ;) så da fortjener hun å bli passa litt på innimellom :)

Ingunn

22.03.2017 kl.18:29

Takk for støtten jaDu er nå koselig og

downsizeaplussize

23.03.2017 kl.00:46

hahaha :) :) har mine øyeblikk...

Skriv en ny kommentar

downsizeaplussize

downsizeaplussize

35, Larvik

Kategorier

Arkiv

hits